Bebeklerde Hangi Ay Hangi Diş Çıkar |
Diş çıkarma belirtileri her bebekte aynı seyretmeyebilir. Bazı bebekler çok kolay bir şekilde diş çıkartırken bazı bebekler için oldukça zorlu bir süreçtir. Önce alt iki dişini çıkaran bebek sonra üst iki dişini ve diğer yan dişlerini çıkartırlar.
Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?
- İshal
- Uykusuzluk
- Huzursuzluk
- Ateş
- Diş etlerinin sertleşmesi, kabarması
- Sürekli salya akması
- Kulakları çekiştirme
- Hafif öksürük
- Gece sık sık uykudan uyanma
- Kilo alımın durması veya yavaşlaması
- Ağız çevresinde kızarıklık ve döküntü
Bu belirtilerin biri ya da bir kaçı görülebileceği gibi hiç biri de görülmeyebilir. Diş çıkarma belirtileri 4. aydan itibaren başlayabilir. Belirtilerin başlaması hemen diş çıkartacağı anlamına gelmez. Bazı bebekler belirtiler başladıktan 2-3 ay sonra diş çıkarmaya başlayabilir.
Diş çıkarma döneminde ateş ve ishal: Diş çıkarma döneminde hafif ateş ve ishal normal kabul edilir. İshalin artması ve ateşin 38. derece üzerine çıkması durumunda mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Diş Çıkaran Bebekler İçin Rahatlatma Önerileri
Diş jellerine hayır.
- Diş etine soğuk bir bezle masaj yapmak çocuğunuzu rahatlatacaktır. Diş kaşıyıcılardan (plastik ve boya içermeyenler) yardım alınabilir.
- Isırıp Kemirebileceği yiyecekler verilebilir.
Diş Çıkarma Dönemi İçin Soğan Kürü |
Diş Çıkaran Bebekler İçin Soğan Kürü
1 adet kuru soğanı cam rende ile rendeliyoruz. Ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında soğutup, bebeğinizin dişlerine masaj yaparak sürüyorsunuz.
Soğan; içerisinde barındırdığı kükürt ve doğal antibiyotik özelliği sayesinde enflamasyonu engelleyerek ağrıyı azaltıp huzursuzluğu giderir, bu sayede diş çıkarmayı kolaylaştırır.
Dikkat: Bu kür 6 aydan küçük bebekler için uygun değildir.
Kaynak: #uzm.Dr.Alifuatserpen
Yorum Gönder
Yazıya bir yorum yap