Hamilelikte Bitki Çayları Tüketimi ve İçilmemesi Gereken Bitki Çayları
Gebelikle ilgili gelen en çok sorulan sorulardan biri olan gebelikte bitki çayı tüketimi, hangi bitki çayları içilebilir, içilmemesi gereken bitki çayları hangileridir? Bu yazıda birçok soruya cevap bulabileceksiniz.
Gebelikte bitki çayı içilir mi?
Bitkiler aslında birçok ilacın yapımında Hammade olarak kullanıldığı için yani ilaçların kökeninde bitkiler olduğu için, içilen her çay aslında bir ilaç olduğundan hamilelik süresince bitki çayları konusunda oldukça seçici davranmak gerekmektedir. Günümüzde ise paket bitki çaylarının içinde ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz için daha da bir dikkatli davranmakta yarar vardır. Tüm bu sebeplerden dolayı bitkisel çay kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
- Dikkat: Bazı bitki çayları reçeteli ilaçlar kadar güçlü olabilmekte ve yan etkileri olabilmektedir.
- Bazı bitki çayları düşük ve erken doğum riskini artırmaktadır.
Hamilelikte İçilmemesi Gereken Bitki Çayları
Aşağıda hamilelik süresince uzak durulması gereken bazı çayları sıraladık. Listeyi oluştururken her ne kadar dikkat etmiş olsakta gözden kaçırdığımız bitkiler olabilir. Lütfen doktorunuza danışınız.
- Karışık bitki çayları (paketlenmiş çaylara dikkat)
- Aloe Vera
- Karanfil yapı
- Sarı çiğdem
- Kimyon
- Lavanta
- Fesleğen yağı
- Fesleğen
- Biberiye
- Lavanta
- yaban mersini
- Adaçayı
- Sinameki
- Maydanoz
- kahve ve acı baharatlar.
Hamilelikte hangi bitki çayları içilir?
- Rezene
- ıhlamur
- papatya
- Turunç
- Kuşburnu
- Papatya
- Elma
- Melisa
Dikkat: Her na kadar içilebilir diye sıralamış olsak bile mutlaka doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Ayrıca içilebilen çaylar ne kadar içilebilir, günlük en fazla kaç bardak içmeliyiz sorusunu da doktorunuza sormanızda fayda vardır.